8 Eylül 2013 Pazar

Ölümcül Oyuncaklar : Kemikler Şehri | Birde Sinema Versiyonuna Bakalım dedik..





Vizyon Tarihi: 30 Ağustos 2013
Yapımı : 2013 - ABD
Tür : Aksiyon ,  Fantastik ,  Macera
Süre: 111 Dak.
Yönetmen : Harald Zwart
Oyuncular : Jonathan Rhys Meyers ,  Lena Headey ,  Jamie Campbell Bower ,  Kevin Zegers ,  Lily Collins
Senaryo : Cassandra Clare ,  I. Marlene King ,  Jessica Postigo
Yapımcı : Don Carmody ,  Robert Kulzer




Film Özeti : On beş yaşındaki Clary Fray, New York’ta Pandemonium Kulüp’e doğru yola çıktığında bir cinayete tanıklık edeceği hiç aklına gelmezdi. Hele ki, bu cinayetin daha önce hiç görmediği acayip silahlara sahip tuhaf dövmeli üç genç tarafından işleneceğini hayatta düşünemezdi! Clary, polisi arayabileceğini biliyordu fakat ceset bir anda ortadan yok olunca ve canileri Clary’den başka kimse göremediği için durumu açıklamak pek kolay olmayacaktı! Clary’nin onları görebilmesine çok şaşıran katiller kendilerini Gölgeavcıları olarak tanıtacaktı. Yani, dünyayı şeytanlardan arındırmaya ant içmiş gizli bir kabile!





Ülkemizde kitabı Artemis Yayınları tarafından yayınlanan ve 5 kitaplık bir seriden oluşan Ölümcül Oyuncuklar'ın ilk kitabı olan Kemikler Şehri'nin sinemaya uyarlanmış versiyonu ülkemizde Ağustos sonunda gösterime girdi. Bugün izlemeye vakit bulduğum filmi çokta beğendiğimi söyleyemeyeceğim doğrusu..

Film boyunca hep bir eksiklik bir vasatlık vardı. Farklı bir yönetmen daha iyi bir bakış açısı katabilirdi. Güzel ve farklı olabilecek bir yapım bence felakete dönmüş, kaliteli bir oyuncu castı vardı filmin tabi Clary rolündeki Lilly Collins'i saymazsak!! Allah'ım o neydi öyle yaa film boyunca kızın kaşına bakmaktan filmi anlamadım :) 
Marcus Bane rolündeki Godfrey Gao'yu pek bir beğendim :) Jace rolündeki Jamie harikaydı tabi ama favorim Valentine'di <3


Filmin müzikleri güzeldi, çekimler ve aksiyonlarda hoştu ama dediğim gibi vasat bir film olmuştu. Umarım ikinci filmde kalite yükselir :/ Sinemaya gidip de izlenecek bir yapım olammıştı. Belki evde canınızın sıkıldığı bir anda izleyeceğiniz bir film olmuş. 

İsteyenler için filmin  fragmanı 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder