15 Şubat 2013 Cuma

Kelebeğin Rüyası

“Aşk En Güzel Bahanesidir Şiirin” ! 







Mert Fırat, Kıvanç Tatlıtuğ, Belçim Bilgin, Farah Zeynep Abdullah gibi isimlerin başrolünde yer aldığı Kelebeğin Rüyası'nın afişi yayınlandı!





Son olarak 2009 yılında Neşeli Hayat'ı yazıp-yönetip-oynayan Yılmaz Erdoğan o tarihten bu yana Bir Zamanlar Anadolu'da ve Gergedan Mevsimi (Rhino Season) filmlerde oyuncu olarak karşımıza çıkmıştı. Yönetmenin uzun bir süredir merakla beklediğimiz son filmi Kelebeğin Rüyası ise 22 Şubat tarihinde vizyona giriyor.

Geçtiğimiz haftalarda yayınlanan ilk fragmanıyla dikkatleri üzerine çeken yapım, uzun bir süredir gerek kadrosuyla gerekse de cadde ve sokakları süsleyen tanıtım çalışmalarıyla kendisinden söz ettirmeyi başarmıştı. Filmin yayınlanan ilk teaser afişlerinden sonra final posteri de bugün ortaya çıktı.

Zonguldaklı şairler Rüştü Onur ve Muzaffer Tayyip Uslu'nun II. Dünya Savaşı fonunda yaşadıklarına odaklanan film, hayatlarını kömür madeninde çalışarak kazanan bu iki şair gencin aynı kadına aşık olmasından sonra yaşadıklarına odaklanıyor. Her ne kadar aynı kadına da aşık olsalar da dostluklarından bir şey kaybetmeyen ikili, kendilerini bekleyen kötü sondan bihaberdir...

Yılmaz Erdoğan’ın, “Aşk en güzel bahanesidir şiirin” dediği Kelebeğin Rüyası’nda aşk, şiirin de hayatın da başrolünü üstleniyor. Film, şairlerin altın çağı olan yıllarda, İkinci Dünya Savaşı’nın gölgesinde adım adım gelişen bir aşkı anlatıyor . 

BKM'nin yapımcılığında çekilen filmin kadrosunda Mert Fırat, Kıvanç Tatlıtuğ, Belçim Bilgin, Farah Zeynep Abdullah, Taner Birsel, Ahmet Mümtaz Taylan, Yılmaz Erdoğan gibi güçlü bir kadro yer alırken, filmin çekimleri Zonguldak ve İstanbul'da gerçekleştirildi.

Kelebeğin Rüyası 22 Şubat’ta vizyonda!


Filmin Fragmanı 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder